Sweet luck

Jag tappade precis ner Ipoden från balkongen. 2 våningar.

Jag bad en tyst bön och hämtade den.

Den funkar fortfarande.

Tack kära gode Gud.

Annars hade jag nog dött.



Dagens sista: Why are you so far away? she said

Pratade med person idag. Person jag tänker på ibland. Person som tänker på mig ibland. Länge sedan vi sågs. Men attraktionen finns kvar. Någon typ av längtan finns kvar. Någon typ av dröm eller fantasi lever kvar. Kan inte släppa taget även fast inga direkt djupa känslor finns. Bara en längtan efter att djupa känslor kanske kan finnas. Om det inte var som det var.

Jag här. Du där.

Men du vill bli min slav. Jag vill att du ska vara min slav. Kanske är det lösningen på allt?

Jag känner dig inte alls. Men jag undrar. Eller så är jag lika galen som jag ser ut.


"Show me, show me, show me
How you do that trick
The one that makes me scream, she said
The one that makes me laugh, she said
And threw her arms around my neck
Show me how you do it
And I promise you, I promise that
I'll run away with you
I'll run away with you"



Ja, jag är vit. Jag och solen kommer inte överens.

Jag älskar min nya sommarklänning för 199 kr.

Mattias sa att den var fin. Fast han hade iofs tagit fel linser idag. Rutger kallade den särk. Kajsa sa att jag var blommig och fin.

Jag föredrar att hålla med Mattias och Kajsa. Rutger kan ju typ dö eller så.

Jag är så blek att jag skäms.



Bakom mina solglasögon

Jag tror mörka solglasögon endast uppfanns för att jag i smyg ska kunna stirra på snygga män på pendeltåget. Tokigt, besatt och läskigt stirrande kan jag ägna mig åt utan att få ett besöksförbud mot mig. Ingen ser att det bor en pervers och snuskig brud där bakom.

"Bakom mina solglasögon"

Det är nog den första fördelen jag har hittat med denna soliga sommar.

And I love it!


Jag behöver en spökman som betalar halva hyran!

Lugn dag på jobbet. Jag kliar myggbett och gnäller på mitt skitiga och toviga hår. Bättre att påpeka det innan alla andra påpekar det. Hårets skitighet alltså. "Titta på det här flottiga" går jag omkring och säger. Bättre att förekomma än att förekommas. Skitigt på grund av lathet. Det är för varmt.

Tittar på lägenheter i Hammarby Sjöstad. Dom är dyra. Jag inser att jag måste hitta mig en man om jag ska ha råd att bo där. En man som inte tar så mycket utrymme. Och inte stör mig. Men som betalar halva hyran. Och make sweet lovin' to me när andan faller på. Finns det några sådana?

(Inser att det där med tar lite plats, ifråga om min blivande man, är ett omöjligt faktum då jag helst vill ha en snubbe som är över 1,90 lång. Men egentligen vill jag ju bara att han ska ta upp lite av mitt mentala utrymme)

Dagens sista: Love will tear us apart

Bara för att jag har köpt en t-shirt med just ovanstående text så får denna låt (en av de bästa som någonsin gjorts) blir dagens sista.

Och har ni inte sett Control så gör det för helvete. Ian Curtis var en komplicerad figur.



Bitterljuvt eller bara bitterfittigt?

Det är så in-i-helvetes jävla äckligt varmt. Jag dööööör. Fick ställa mig i duschen i en halvtimme i kallt vatten för att svalka mig när jag kom hem från jobbet. Nu är jag lika varm igen. Så varm att jag nästan glömde äta middag. Jag glömmer aldrig att äta middag. Och myggbetten kliar så jävla mycket mer när man är varm. Och jag har mens! Mens när det är varmt kan vara det jävligaste som finns. Varmt, vidrigt och äckligt. Oro för infektioner och grejer och det hela är bara så jävla vidrigt. Och dom gamla pendeltågen har ingen ac och det blir varmt och tågen är fulla och människor trycker svettiga och klibbiga kroppsdelar mot mig och jag vill bara spy eller skrika rätt ut.

Sommar får det vara om jag någonsin får semester. Tills dess kan det gärna vara kallt. Och svalt och skönt. Detta är bara farligt för mitt psykiska och fysiska välbefinnande. Men alla tycker ju att man ska vara så tacksam för att det är varmt?! Varför i helvete då?! Det går ju inte att fungera i värmen och så går vi omkring som dysfunktionella individer och allt blir fel för ingen tänker klart. När kommer siesta till Sverige?

Men nu var det ju bilder jag skulle lägga upp och inte vara bitterfittig. Men det är inte mitt fel, värmen gör mig bitterfittig.















Could it be love?

Somnade efter kl. 2. Steg upp kl. 4. Var på Kallax innan kl. 5.30.

Jag är död.

Seglade in mot Stockholm med ett tomt Arlanda Express och kunde inte hjälpa att le medan Alme dundrade i hörlurarna. Hemma. Skönt. Hur kan man inte vilja bo här? Här finns inga mygg och latten kostar 50 spänn. Det är livet kära vänner!

Har suttit på jobbet och druckit kaffe och saft. Kliat på alla myggbett. Insett att fossingarna luktar fotsvett. Käkat världens starkaste thaisoppa och det bränner fortfarande stört skönt på läpparna. Har jobbat lite. Men inte överdrivet mycket alls. Hjärnan pallar inte. Har ett möte om en halvtimme sen får nog dagen vara slut. Jag tror jag upprör folk med min trötta och prickiga uppsyn. Men fuck it. I'm home! (Ikväll ska jag nog göra ett försök att analysera min ständiga hemlängtan och hat mot Boden).

Imorgon börjar operation bli smal. Även Jossan mummlar nu mantrat att carbs is the enemy.

Dagens sista: Vart var du när jag behövde dig?

Det var inte som jag trodde, men det är det sällan. Jag har en förmåga att inbilla mig saker som inte finns. Att dom faktiskt finns. Hela scenarier. Fiktion. Långt bort från verkligheten. Att den känsla som finns där inne i mitt huvud faktiskt är på riktigt.

Fast egentligen hoppas jag bara. Jag hoppas så jävla mycket när jag vill att saker ska vara på ett visst vis. När det sedan inte är så blir jag besviken. Ibland ledsen. Oftas besviken över hur enfaldig och fruktansvärt naiv jag kan vara.

Borde inte livet ha lärt mig bättre kan man undra?

Nu åker jag hem. Till betongen. Prickig som fan. Lite tjockare. Lite sämre.

TTYN!


Känn dig aldrig fången i förortsbetongen!

Jag har 15 myggbett. På en fot. Totalt är det nog 40. Ser ut som en vattkoppssjuk lintott.

Tror att min kropp har fått en allergisk reaktion mot alla mygg eftersom jag under 5 år effektivt har lyckats undvika att vistas i miljöer där mygg har existerat.

Jag gillar inte natur och natur gillar inte mig. Ge mig betong för fan.

Fast visst fan blir jag lite ledsen när jag inser att jag aldrig kommer leva Svenssonaktigt stugliv. 

Du är så jävla bitterljuv.

Fin kväll igår. Häng på Hampus balkong med service från hans mamma. Häng på fest hos Henrik och Johanna. Gemytligt.

Ut på öltält i en kvart. Sen påfyllnad med pizza. Sen TC. Träffade en massa men kommer inte ihåg vad som sades. Hände en massa men kommer inte ihåg vad. Men jag minns att det var trevligt.

Fick ett skamligt förslag rörande att gå och knulla på banken. Jag blev stum för ett ögonblick för att sedan avböja. Fick ett skamligt förslag av en obehagligt yngre snubbe rörande idkandes av både det ena och det tredje. Jag gömde mig.

Gick med en full Tano till Statoil och hängde med myggen i en timme eller två. Pratade om bloggar ett tag och hans uppenbara hat mot vissa bloggar och innehavarnas uppenbara bekräftelsebehov. Jag nickade och höll med. Framhöll även min narcissistiska sida och menade att det var den som gjorde att folk bloggar överhuvudtaget.

Allt var gemytligt. Kom hem kl. 5.

Imorgon drar jag till Stockholm. Direkt till kontoret för att jobba igen lite. Hårt, tungt men ack så nödvändigt.

"Syskonen Nilsson har en konstig relation"

Ja kanske det? Men ibland har man så pass roligt på söder.


En Caterpiller D 10N

Har legat under mammas stor pilträd och läst Gunnar av Bob Hansson, en fantastisk bok av en fantastisk man. Och jag tänkte för en sekund "här vill jag vara för evigt".

Sen kom myggen och tuggade på mig. Nu är jag prickig och det kliar. Mamma säger "dom gillar ditt blod", som om det skulle vara någon tröst? För tröst är precis vad jag behöver en dag som denna när Bodenångesten har lyckats leta sig fram genom smutsiga Ray Bans och trasiga shorts.

Är det inte även stora svarta moln på himlen? Pappa säger att dom kommer passera. Jag håller mig dock inne ett tag och slickar mina sår. Öppna, variga och äckliga. Jag tror jag måste gråta en skvätt.

Allt är fel. Ingenting är rätt.

Och jag hatar dig. Och dig. Och dig. Och dig.

Ur Gunnar:

För jag skulle inte tveka en sekund om jag fick chansen att köra över alla de här människorna med en Caterpiller D 10N, och det är en bulldozer, tillverkad i Holland och den väger femtiofemtusen kilo. En begangnad kan man få för en miljon, och det vore det säkerligen värt.

........

You're the wheels to my car, and I can't roll without you
My heart is a icebox, it's cold without you
Why'd you have to leave me this way?

Jag vill hem. Jag längtar hem. NU har jag fått nog.

"Vi måste få vara lite destruktiva"

Drack cider med the mamas and the papas på kvarnängen. Sedan rosé på Saras balkong. Sedan hem för djupa samtal och rosé med mamma. Sedan rosé framför fotboll. Blir en jävla massa rosé på det stora hela. Och jag är givetvis full. Väntar på K så jag kan åka till Hampus och hänga.

Pappa sa: Om sverige förlorar så får vi sparka sönder tven. Vi måste få vara lite destruktiva.

Sverige förlorade men vi sparkade inte sönder tven. Pappa muttrade och jag rökte en cigg och lyssnade på The Clash - I'm not down (se nedan) och sjöng högt på gården. Sedan kändes det bättre.

Nu tar jag min feminima kamera och ger mig in i dimman.

Och ja, VI SKA HÅNGLA I EN BUSKE!

Holla!

Till Ola

The Clash - I'm Not DOWN!

Dagens sista: homecoming!

Så sjukt passande. Homecoming. Det var ett halvår sedan sist. Hem!

Kanye West feat. Chris Martin - Homecoming


Kanye West Feat Chris Martin Homecoming
Uploaded by flexmuscle. - Music videos, artist interviews, concerts and more.

B-town!

Imorgon blir det B-town. Ska först bara släpa min jätte stora resväska över halva Stockholm och jobba en hel dag.

Fattar inte hur jag lyckas packa ner så jävla mycket saker? Bara tre skor denna gång dock. Tror jag lider av stor separationsångest när det gäller mina kläder. Mycket för att senast gången jag lämnade mitt hem för att åka till Boden så brann mitt dåvarande hem ner. Grav ångest.

Kanske borde packa klart och sedan sova?

Det lilla underverket

Nu lipar jag igen. Titta bara på den här lilla saken. Stoltast tanten i världen och jag har inte ens varit delaktig i det hela. Men jag har klappat magen så fort jag fått chansen iaf. Och nu är ungen ute.

Det gjorde ni bra Marina och Ola.

Låt mig aldrig hålla henne heller. Jag kommer krama sönder henne.



När katten är borta dansar råttorna på bordet!

Eftersom chefen är borta satsar jag på kortkort och urringat denna extremt varma Stockholms dag. Rebel Rebel!

Funderar på att dra till Topshop och köpa mig ett par horskor med 18 cm klack i en neonrosa nyans som jag fingrade på här om dagen. Då kanske jag blir lika lång som jag känner mig?

Take of you low heels and put on your hoe heels.

(Daniella frågade varför jag var blöt i håret. Jag förklarade att det inte var blött utan helt enkelt skitigt för jag orkade inte tvätta det. Ungkarlsliv. Will someone ever love me?)



Dagens sista

Jag sa ju att det var dumt att förkovra sig i gamla låtar förknippade med gamla minnen men ibland går det helt enkelt inte att låta bli.

Idag kom jag att tänka på denna låt. Och den är fantastiskt. Trots att den är från en väldigt dålig period.

Death Cab For Cutie - Soul Meets Body



Note to self

  1. Sluta äta mat i soffan. Speciellt cous-cous.
  2. Sluta napa på dagen.
  3. Börja städa.
  4. Börja laga mat som inte är gröt.
Ungkarlslivet är inte bra för mig. Allt är stökigt. Och lite smutsigt. Jag undrar verkligen var min uttalade bacillskräck har tagit vägen?

Dagens sista: Skaffa aldrig en sång som är våran.

Musik är en stor del av mitt liv. Som jag har delat med många. Allt för många gånger. De flesta låtar eller artister påminner mig om kärlek. Mest olycklig sådan. Och perioder av olycklig sådan. Så många musikstycken är förknippade med allt för många hemska minnen. Som jag minns allt för väl när musiken spelas. Skaffa er aldrig en låt som är eran eller våran eller beskriver er så bra. Sen är den alltid förstörd. För jag vill inte minnas längre. Det vill nog inte ni heller. Bara gå vidare.

Så därför måste jag hitta en massa ny musik. Som inte påminner mig om svunna tider. Nu är det nya tider. Med ny musik. Och förhoppningsvis lyckligare minnen.

Fleetwood Mac delar jag inte med någon. Songbird blir därför dagens sista. För den är otroligt vacker. En bra låt att skapa nya kärleksfulla minnen till.


Grattis Marina och Ola!!

Det blev en fantastisk dag iaf.

Marina och Ola har fått en liten tjej. Jag är överlycklig. När jag fick sms:et stod jag i en provhytt och började t.o.m. lipa glädjetårar. Äntligen har jag fått bli tant Hanna till deras underbara lilla tjej. Nu väntar jag bara på en bild. Sen ska jag påbörja kampanjen "Döp ungen till Hanna".

Sen gick jag och shoppade upp en stor mängd av mina hårt inarbetade slantar. Lycka. Fattigare, men definitiv lyckligare. Och antagligen lite snyggare. Jag behöver bli lite snyggare för att mitt humör ska bli bättre och fetman ska förträngas från mitt sinne. Tyckte även att jag förtjänade lite shopping då jag igår var så pass jävla duktig (läs vuxen) att jag öppnade ett privat pensionssparande och ett nytt sparkonto med extra bra ränta. Nu har jag så många konton att jag inte vet hur jag ska hålla reda på alla. 

Söndagar i Stockholm är en bästa dagen på veckan. Älska söndagar.

Snart Boden. Jag längtar. Mycket för att jag får vara ledig. Men mest efter nära och kära.

Ge mig lite hopp. Nåt typ av light.

Jag har läst halva Silverfisken. En 153 sidor lång dikt om att bli våldtagen, drogad och slagen av sin pappa. En mamma som låtsas som ingenting. Pappans vänner som spelar in barnporr med henne och ger henne betalt. Skola, soc och så vidare som inte bryr sig.

Jag mår dåligt. Jag har ångest. Jag vill gråta. Men främst är jag trött. Så obeskrivligt trött. Det är nåt fel på mig. Denna obeskrivliga trötthet vill inte släppa sitt tag om mig. Hjärtat slår i 190. Jag svettas. Något är jävligt fel och jag vet inte vad. Hade jag inte trott att svininfluensan är en bluff så hade jag säkerligen trott att det var det jag hade. Nu tror jag istället att min själ är trött på jävlighet. På elakhet. På vår förbannade jävla generation.

Jag måste försöka ta mig in i duschen och ut ur denna instängda lägenhet. Jag tror jag kommer kvävas snart.

Jag hoppas att jag ska stöta på någon som är snäll. 

Solen skiner ju trots allt. Det är en vacker dag. 

I sooooo blocked you

Idag har jag för första gången blockat en "vän" på msn.

Jag är så leds på sviniga, elaka och själviska människor. Man måste ju behandla folk som man själv vill bli behandlad. Detta gäller vänner, pojkvänner/flickvänner, knullkompisar, förälskelser och familj. Man kan inte selektivt bestämma sig för att endast vara snäll mot några som existerar i ens liv. Måste vara snäll mot alla. När dom förtjänar det.

Och grejen i slutändan är ju att man inte behöver ta skit från människor som ska älska en. Men ibland så gör man det av en del personer. Fast man i vanliga fall inte skulle ha accepterat det beteendet från stora delar av sin vänskapskrets/bekanskapskrets/familj. Men ibland har man "överseende" med en del människors beteende eftersom man tror att livet inte funkar utan dom. Blir lite tråkigt utan dom. Men det är ju bara att göra sig själv en otjäns eftersom dessa människor bara får en att känna sig liten, värdelös, ful och dålig. Och dom kommer aldrig älska dig och respektera dig lika mycket som du älskar och respekterar dom.

Walk away.Yes I'm cold. But not as cold as you are.

Ge mig vitlök och skräck!

Jag har precis varit till affären och handlat vitlök och saker marinerade i vitlök, dvs. soltorkade tomater, oliver, feta ost, parmesan ost. Gött. Även inhandlat naturgodis och två filmer. Varav en en skräckis som jag tänker se när jag äter.

Hm. Problematiken med att bo själv är att man måste se skräckisar själv. Och sen sova ensam. 

Nu ska bakisheten botas! Hej bara! 

Glad midsommar dårå!

Gårdagens firande  tog sin plats i Midsommarkransen. Såg fotboll, åt mat och drack vin. Min första pojkvän dök upp på festen helt oväntat. Vi var tillsammans under hela femman. Jag har fortfarande kvar ett halsband som han gav mig.

Vid 23-tiden drog jag och Olof vidare till Kristineberg för lite mer vin hos Thomas kompis. Ganska avslaget.

Jag var trött trött trött hela kvällen. Så trött att när jag kom hem på natten släppte mina saker på golvet och la mig i sängen och dog.

Jag är fortfarande död.

Sjukt sugen på chips också men eftersom jag nu har svart på vitt att jag har gått upp 8 kilo sen förra året så blir det inget. Jävla lycka. Så fort jag är lycklig så går jag upp i vikt. SKIT! Hoppas på lite olycka eller att jag helt enkelt skaffar mig lite självdisciplin så jag orkar träna. (Ni märker att detta faktum stör mig en massa??)

Nåväl. Hoppas ni hade en trevlig kväll igår kära vänner. GLAD MIDSOMMAR.

Pepp har officiellt infunnit sig

Istället för att åka hem direkt efter jobbet åkte jag och shoppade två marinblå klänningar och träffade Olof för öl och fish and chips på Monk's. Mycket nöjd med det beslutet. Olof är nämligen en fin människa. Även fast han vägrar hålla mig i handen.

Pepp har infunnit sig. 

Nu ska jag bara be en snabb bön till Gud om vackert väder imorgon and then it's all good. Kanske tar en nap i soffan till en film nu. Och vaknar klockan 4 förvirrad och öm. Älskart!


Misspepp - Åtgärd påbörjad

Drack Prosecco och åt jordgubbar på eftermiddagsrasten. Pepp kom tillbaka. Blev lite glad och lullig.

Nu har det gått nån timme och pepp börjar sjunka igen. Trött igen. Orkar inte kreditkontrollera. Orkar inte räkna ut priser och påslag och fan och hans moster. Orkar bara stirra rakt fram.

Kanske går det att bota med shopping? Dvs. om jag orkar bära mina vinflarror runt halva stan. Det kan vara lösningen.

Sen soffa, popcorn och sova sova sova.

Misspepp

Total misspepp har infunnit sig. Jag är trött. Jag vill vara ledig. Jag längtar efter pappa.

När slutligen den 100 skatteblanketten trillade in idag så ville jag avlida. Jag orkar inte tänka längre. Jag vill tippa min kontorsstol bakåt och helt enkelt försvinna i tomma intet.

Gick och köpte tre flarror vin. Men misspepp finns fortfarande.

Jag vill bara hem till soffan och sova sova sova.

Jag behöver semester.

Those where the days


Notera rödtjutsläpp
Notera avskavt nagellack
Notera sliten blick
Notera fylle blick
Notera röka-under-fläkten

Den tiden är förbi. Det var jag då. Inte nu. Acceptera!

Dagens sista: Reunion

Igår återförenades jag och Jens Lekman. Det var vackert.

Dagens sista blir därför hans låt You are the light som innehåller den mest fantastiskt textraden som någonsin skrivits.

"Yeah I got busted, So I used my one phonecall, To dedicate a song to you on the radio"

Nu är det summer lovin' för hela slanten.

(Jag försökte fixa min misslyckade 1400 kronors blondering precis med blonderingsspray. Wihooo, skoj att vara 14 år igen)


Bytt är bytt och kommer aldrig mer igen

Jag har fortfarande någon typ av dröm om att jag fortfarande ska kunna vara svår och alternativ och ha stora guldkedjor runt min hals och guld Converse och stor t-shirt och peka finger åt höger och vänster och spy på en smutsig toalett och ha avskavt nagellack och somna på toaletten och ligga runt till höger och vänster och äta chips till middag och äta godis till lunch.

Men det är inte jag längre. Jag vill att det ska vara jag men det är inte så. Linnéa säger att det var jag förr. Inte nu. Och det stämmer. 

Vet inte varför jag har så svårt att förlikas med tanken att jag nu är en ansvarsfull ekonom och inte längre en stupfull och arg student? Stabil och säker och inte skvatt galen och deprimerad.

Det är trevligt att bli gammal. Men fy satan så förvirrande. I ena stunden vill jag dricka sprit, spy och slåss. För att i nästa sekund vara sjukligt fascinerad över ett organiserat excel-dokument.

Vad fan hände?



Efterlyses: MacGyvers yrke?

Är det någon som vet vilket som är MacGyvers egentliga yrke? Jag har liksom inte riktigt fått grepp om det?!

Så vad jobbar han med förutom att vara äventyrar/hero/alltiallo/fixare?!

Jag menar bruden i Kultjägarna är ju hero och superhjälte men egentliga yrket är ju arkeolog, Vilket är MacGyvers?

Cry your heart out

Jag tror seriöst jag måste börja fundera på min mentala hälsa då jag har lipat till Sjunde Himlen som brusar i brakgrunden när jag sminkar mig kl. 06.55 på morgonen de senaste dagarna.

Jag har varit så sjukt gråtmild den senaste veckan.

Detta är tragiskt.

Men främst pajar det sminket som jag lägger på med noggrann precision för att dölja de mörka ringar som syns under mina ögon p.g.a. seriös sömnbrist.

Men främst tror jag att jag saknar...eh...någon?

Nu måste det hända nåt innan jag vissnar ihop och dör.

Jag försöker bota tisdags tristessen med en flaska rosé som stått öppnad i kylen i en 8-9 dagar sådära.

Funkar helt okej. Smakar givetvis som en påse skit. Men det är smällar som måste tas i tisdags tristessen.

Jag ska nu roa mig med att måla naglarna och hoppas på att inte allt hamnar utanför.

Law and order på Tv4 plus alldeles snart. Tror endast att jag gillar dom serierna för att alla skådisar även var med i Oz. Tidernas bästa tv-serie.

Go go go shorty!

Idag fyller Emma-pemma (a.k.a. E-DOG) 24 hela år! 

Grattis till en av de mest godhjärtade och mest genuina människor som existerar på denna jord.

Always in my heart! Mama loves you!



(Och jag fattar inte varför alla jävla kort lägger sig på sniskan)


Fyyyyy faaaan.

Jag är så trött. Så obeskrivligt trött. Arbetstempot ligger i mega fart just nu. Stress.

Jag skulle ut och springa. Men jag ligger fastklistrad i soffan som ett jävla plåster. Och främst såååå.....har jag ingen lust. Ingen fettma i världen kan få ut mig. 

Solen har träffat Stockholm igen. Äntligen. Kanske peppen infinner sig.

Och ja, detta är ett värdelöst jävla skit inlägg. I have lost it.

Dagens sista: Pulpa action!

Har länge letat efter Youtube-klipp innehållandes musik från ett av Sveriges bästa band, Pulpa.

Äntligen hittade jag några låtar. We fall in love var våren 2007 mest sönderspelade låt. Med balkongdörren öppen, stereon på högsta volym och en cigg i mungipan avnjöt jag Pulpa i solen. Det var vackert. Nostalgiskt. Och jag var lycklig.

Lyssna bara på låttexten. Dom är helt jävla spot-on! Givetvis en miljon gånger bättre då man inte lyssnar på ett sunkigt Youtube-klipp.



It's all fucked. And I'm ugly.

Idag var bara en sådan dag. Trött, grått och jag såg trist ut.

Jag: Om någon vill något viktigt så finns jag på toaletten.
Jossan: Haha, jaså
Jag: Jag kommer inte ut därifrån förrän någon vill något viktigt.

Så jag ställde mig inne på toa ett slag och betraktade mitt ansikte i detalj i spegeln. Hittade något som liknande munsår på min annars näst intill perfekta läpp. Risigt. På det hela taget såg jag risig ut. Så jag satte mig på toaletten och stirrade in i väggen ett tag.

Sen gick jag ut och styrde upp dagen och arbetsuppgifter tills jag äntligen fick gå hem. Somnade i soffan på en gång. Skulle ut och springa eftersom jag officiellt är mullig. Men orkade inte. Vädret tar kål på mig. Trött trött trött.

Och jag önskade mig en kille jag kan prata med. Men jag och Jossan kom på att alla sådana är upptagna. Så det är också kört.

Dagens sista: Cheeeezy fo'sho!

Dagens sista blir en blödig jäkel. En radioplåga. En mainstream låt. För idag är jag just så. Blödig och mainstream. Jag lipade precis till en high school film. Och jag tänker på kärlek. Hur fel det kan bli. Hur fel det kommer bli. Jag känner det på mig. Finns det nåt där ens? 

Lyssna bara på denna radioplåga. Visst fan är det vackert? Jag tror jag ska börja lyssna på radio igen.


Always family first

Meddelade mor att jag ska komma hem.

Hon skickade ett sms:

"Vad kul att du kommer hem för jag har längtat efter dig"

Jag blir tårögd. Får darrläpp. Och längtar efter henne ännu mer. 

Måste nog sätta igång och planera den där tatueringen till min familj snart. Dom är ju det bästa som finns. Utan dom hade jag aldrig tagit mig någonstans. Min mamma brukar säga att mitt liv har varit som en saga ibland. Och jag kan väl hålla med till viss del. Men det är hennes och pappas förtjänst många gånger. Som har hjälpt mig på traven. Funnits där. Och alltid hjälp till. Stöttat mig vad fan jag än har hittat på. Utan dom hade mina möjligheter i livet varit ytterst begränsade. Även om jag själv är envis som en jävla åsna så har dom underlättat det mesta i mitt liv.

Finaste.

Some pics!

Min 25 födelsedag var ju awesome. Nästa år är det 26 som gäller. Det känns som en värdelös ålder. Ungefär som 19 år. 25 år är en bra ålder.

               

I'm a bad person!!

Igår var jag och Sara på Bauer och drack fabulösa drinkar. Olof slöt upp och vi tittade på folk och drack lite mer drinkar. Very gemytligt. Like always.

Vid 2-tiden när jag traskar från stationen hem mot lyan så hör jag ett skrik överrösta Cut Copy som jag spelar på högsta volym i hörlurarna. Jag tittar mig omkring och ser en blond tjej stå och skrika mitt i gatan. Tar av mig hörlurarna och hör hur hon storlipar, riktigt hulkar. Jag går tillbaka för att kolla om hon är okej.

Jag: Är du okej? (upprepar frågan 10 gånger utan respons)
Hon: I'm not ok (tillslut)
Jag: What's wrong?
Hon: No no no.
Jag: Are you angry? Sad? Hurt?
Hon: No.
Jag: Do you need help?
Hon: No.
Jag: You don't need help?
Hon: No.
Jag: Are you really sure?
Hon: Yes.

Sen tar hon upp sin telefon och går åt ett annat håll. Så jag fortsätter gå hemåt. Till min trygga förortslya. I förorten där ingen tjänar mindre än 500 000 per år. Väl hemma börjar jag känna mig som en skit. Som bara lämnade henne. Om jag läser i tidningen sen att en brud har råkat illa ut här så kommer jag hänga mig själv. Dåliga dåliga människa.

(Idag sov jag till kl. 14. Har aldrig hänt. Var iofs uppe til kl. 4. Men ändå. Vaknade bara en sväng vid 10-tiden när Olof ringde och berättade vilka tider han hade match. Vilka jag missade eftersom jag sov)


Tryggt, fint och lugnt.

Kom hem lite småfull vid 23-tiden igår. Somnade i soffan och vaknade vid 4-tiden. La mig i sängen och såg dålig tv. Tänkte passionerade tankar om helt fel person. Försökte styra över tankarna till annat men det gick inte. Hamnade bara tillbaka på samma spår igen. Det omöjliga spåret. Spåret som är lika med katastrof.

Idag har jag alldeles snart läst två böcker i en alldeles för mörk lägenhet. Öppnat balkongdörren och lyssnat på regnet. Ätit för många rostade mackor. Insett att jag nog bara vill vara själv idag. Alldeles för länge sedan jag var ensammen.

Kanske styr jag upp denna dag. Kanske inte. Spelar ingen roll vilket. Jag har det bra i soffan. Och jag skulle ha det bra någon annanstans också. Men här är det tryggt, varmt och mysigt. Ute är det regn, kallt och grått.

Mitt liv är ganska mysigt rent allmänt. Skulle bara haft lite godis på det hära så hade allt varit frid och fröjd.

Imorgon tror jag att jag ska vara en god vän och åka och kolla på Olofs fotbollsturnering (om det inte regnar). Vem ska med?

Hard knock life.

Trots vinlunch med cheferna och kladdkaka på eftermiddagen har hela denna dag bestått i en önskan om att den bara ska ta slut.

Regnet pissar över hela Stockholm.

Nåväl, en liten afterwork på detta och mitt humör lär nog ligga på topp innan klockan slår 19.00.

Inom en snar framtid går flyget mot Boden. Saknar min familj. Måste hem till  min familj en sväng. Bli lite jävla älskad.


Dagens sista: Hateful

Fy satan vad bra denna låt är. Jag sjöng den högt när jag gick till jobbet i morse. Peppen är så otroligt viktig just nu. Och denna låtar peppar och gör mig glad (eh, ja, trots namnet på låten).

Dagens sista blir The Clash med Hateful. Sjukt bra. Karaokeversion så ni kan sjunga med högt högt högt! Viktigt är volymen. Vilket min kassa hörsel är ett utmärkt bevis för.

Jag har så högt att folk på tuben/pendel bli irriterade. 



Egentligen är det ju självklart!

Åkte förbi storebror som gav mig en födelsedagspresent så här lite i efterhand.

Vad det var? En Hammarbytröja såklart! Lysande. Fullkomligt lysande.





Fuldag fuldag alla dagar!

Hur många fuldagar går det att ha på raken? Jag tror jag är inne på min 8:e!? Vatta fuck?? Beror mycket på dålig blondering på Bobbys hårsalong och fettma. Men men.

Fast inte så jävla skoj när århundradets tatuerade australiensiska hunk hunk klafsar in på jobbet och jag direkt får kåtslag och giftastankar. En fet godis hade jag i käften också när jag på stammande fumlig engelska skulle försöka prata med honom.

Äh, nu går jag och kör in handen i dokumentförstöraren.

Ungkarlsliv deluxe!

Orolig känsla av att jag har glömt nåt. Nåt jävla viktigt. Som ett viktigt litet papper. Som jag har glömt bort att be chefen signa. Eller så har jag glömt nåt annat viktigt i fråga om företagets ekonomi. Eller så har jag glömt att lägga in ordrar. Nåt jävla skit har jag glömt. Men jag vet inte vad. Jag tror jag måste gå igenom alla papper på mitt kaotiska skrivbord så kanske jag hittar felet. Förbannat vad stökigt det är.

Men istället läser jag Bingos blogg. Den roar mig.

Ikväll ska jag även tvätta. Det är 5,5 veckor sedan. Tror att det kan vara ett nytt rekord. Brukar lyckas hålla mig 3-4 veckor. Men nu på senaste har jag helt enkelt inte haft tid. Jag var varit allt för upptagen med att vara tjock och lycklig. Men nu är allt slut; handukar, sängkläder, underkläder, linnen osv.

Yes yes yes, ungkarlsliv deluxe!

(Storebror messade mig precis och skrev att jag skulle komma förbi och hämta min present. SPÄNNANDE! Men det får bli morgondagens projekt. Idag är det fokus på tvätt som gäller)

YES!

5000 i löneförhöjning.

Hahahahahahahahahahahhahahahahaha.

Så skrattar jag hela vägen till banken.

(Nåväl så bra är det kanske inte än, men jag ler åtminstone en gnutta)

Har hängt med Hampus Nysteds, Gustav Johansson och Niklas Mattsson + tjej ikväll. Trevligt att prata minnen från barndomen. Vilket flertalet det visar sig att Hampus har förträngt i någon form av självbevarelsedrift. Själv hävdar han fortfarande att det mesta inte har hänt även fast jag och Niklas har jobbat hårt för att bevisa motsatsen.

God natt suckers. Imorgon kommer jag vakna som en lycklig människa.

(Mycket p.g.a. skatteslantarna)

Dagens sista: When they kick at your front door, how you gonna come? With your hands on your head or at the trigger of your gun?r

Inför morgondagen behöver jag peppen. Jag behöver peppa upp mig till awesomeness.  Så att jag tror att jag är oövervinnerlig. Ingen låt passar bättre för detta syfte än The Clashs låt The Guns of Brixton.



FINAL!!!!

Ser just nu Project Runway finalen. Love it love it love it!!! Har inte missat en endast genom åren. Får rysningar.

Tror även att en av modellerna vi använde under Rodebjers visning är med, tyckte jag såg henne i kulisserna. Go go go!

Nu är det "on"!


Då var man gravid igen!

Hahahahahahahhahahaha, men nä inte på riktigt. Hallå?! 

Skengravid på grund av mjölkmage. Jag är så jävla svullen och det gör ont ont ont. Men jag får skylla mig själv. För att jag envisas med att dricka minst en till två latte per dag. Och ju längre dagen passeras desto mer gravid ser jag ut. I fredags frågade t.o.m. två stycken på jobbet om jag var det?! Dock på skämt, men ändå, jag förstod piken.

Imorgon får jag be dom köpa in lite laktosfri mjölk åt mig. Fast då måste jag skumma den själv. Och det kommer inte alls bli lika fluffigt och bra. Och det är svårt att göra latte på laktosfri mjölk. Smakar konstigt. Och då blir jag besviken.

Hej, i-lands problem!

Kolla magen liksom. Varje dag blir mitt midjemått drygt 8-10 cm större ju längre dagen fortlöper. Förbannade jävla laktos. Why do I love you so much??????

Ungefär som jag ser ut nu såg Marina ut när hon var gravid i 18 veckan. Om jag inte visste bättre så skulle jag fan bli orolig på riktigt.

Nu insåg jag att jag borde ha tagit en före-bild också och inte bara en efter-bild för att visa förvandling från vanlig mage till gravidmage på bara några timmar. Det får bli morgondagens projekt.



Dagens sista: Someday

Om jag någonsin gifter mig så ska jag spela The Strokes låt Someday när jag går ut ur kyrkan (eller var fan jag nu gifter mig). Detta uteslutande för textraden: You say you want to stay by my side. Darling your head's not right.

Det hade varit fint och antagligen sant.

Det är dagens sista iaf.

Och kärlek till alla mina vänner och familj som firade med mig igår. Och tack till Nils och Emma för söta och omtänksamma presenter. Kärlek kärlek kärlek!


Everyday should be like sunday.

Dagen har varit fin. Fin är alltid bra. Fin får en att tycka att det är värt att leva. Även fast det ibland tar emot.

Jag och Olof har promenerat runt halva Stockholm och njutit av stadens skönhet. Det hela var jävligt gemytligt. Nästa gång vi går en promenad så ska jag tvinga honom att hålla mig i handen så vi kan leka par och vara normala. Det är sådant som normala människor gör. Promenerar och håller i hand.

Dessvärre var jag tvungen att besöka en publik toalett någonstans på Skeppsholmen. Det var så vidrigt att jag inte fann ord. Det faktum tillsammans med det faktum att jag gick utan skor över hela Östermalm igår och dansade på ett smutsigt dansgolv utan skor får mig givetvis att tro att jag nu är smittad med diverse sjukdomar som hepatit, skabb, flatlöss och hiv. Ja, jag kommer dö.

Vidare tog jag mig en återblick i bloggen för ett år sedan. Jag konstaterade att jag var jävligt smal och olycklig då. Kanske bättre att vara lite tjock och lycklig nu? Eller är det som att välja mellan pest eller kolera? Olof säger dock att jag faktiskt blir snyggare med åren. Och då kanske inte mina extra kilon gör så mycket?

Hej åldersnoja!

Igår började vi med fördrink på Laveau. Sedan middag på Rival. Sedan drinkar på Morfar Grinkos, vilket var ett ställe som jag i vanliga fall skulle ha älskat men eftersom jag ville ösa inte passade för tillfället. Så vi drog till Magma eller liknande eftersom Linnéa ville dit. Mitt förslag låg på Café Opera eller Berns, men men, ibland får man följa strömmen. Magma var inget vidare. Unga människor. Träffade en 87:a där som jag hånglade med för 2 år sen. Han ser ut som hulken.

Vi som var över 23 år i sällskapet summerade kvällen som: God, I'm old!

Sara, var i helvete är kameran? Jag och Linnéa har ju jobbat hårt med att skapa ett kollage kallat Hanna 25 år + tummen. Det hela kan bli awesomeness. 

Hittade detta på Linnéas blogg. Tack tack, du är finast!

lördag 6 juni 22:04

Grattis Hanna!


Grattis Hanna! Jag älskar dig för att du är som du är. För att du är så speciell och envis. Jag vet ändå att jag kan övertala dig ;-) Ska vi köra som förra helgen, stek? Haha. Ses ute i vimlet! Pusshej.


Hej å hå Rival och Laveau!

Är hemma och peppar för fördrink på Laveau och middag på Rival. Vad kvällen sedan har i sitt sköte är det ingen som vet. men antagligen blir den fabulicious! Vi ska fira allt som vi inte hittills har firat (men främst mig eftersom jag är the center of the universe).

Vad gillar ni min nya nagelfärg. Har bytt ut rött mot orange. Kände för lite ombyte. Present från moster för övrigt. Hon kanske var mer leds på mins röda naglar än vad jag egentligen är. Rött i mitt hjärta. Men måste ju ibland pröva något nytt.

(Fast jag inser ju nu att färgen faktiskt ser röd ut)


Hörde jag partytime?

Emma är här. Har inte sett henne sedan jul. Det är helt jävla fantastiskt.

Partytime. Yes it is!

Det var det.

Ja, inte fan vet jag.

Jag är förkyld och trött. Hostar så det smakar blod i munnen. Skyller på regnet och blåsten som har tagit över Stockholm. Inte bästa kombon när man ska få besök av bästa Emma.

Men men.

Kanske ordnar det upp sig till imorgon?

I övrigt så sysselsätter jag mig med att vara kär i kärleken och tänker att det är all good.

Hoppas på halvdag imorgon. Annars hoppas jag mest på solsken och sommarflört.



Oh fuck off!

Det var en vacker födelsedag. Nästan enda till slutet.

Förbannade snubbar som får en att känna sig dålig och liten och illa till mods. Varför finns dom fortfarande i mitt liv? Dags att säga bye bye?!

Imorgon är det en ny dag. Imorgon är allt bra.

FUCK YOU!

Happy b-day to me!

Yes. Har överlevt födelsedagen med bravur.

Firade mig själv när jag kom från jobbet med rosé och Ben & Jerry's. Och en bok.

Tack alla som har gratulerat personligen, via sms, via telefonsamtal, via facebook, via mail och med kort. Ni är så fina.

Kärlek!


Dagens sista: Whateva U do

Dagens sista får bli en låt av min drömman. Jag vill ha en sådan man i födelsedagspresent.

Snoop Dogg med Whateva U do!

Hittade dock bara en dålig version på youtube, men enjoy!


Go shorty it's your birthday!

Om 30 min fyller jag officiellt vuxen. 25 år in the game. And still winning.

Vi firar på lördag när mina ladys och min bög ansluter. Jag ska fira min födelsedag, mitt jobb, min flytt och allt jag har åstadkommit i år. Jag är så in i helvete värd att få fira. Det är på tiden.

Halvvägs till 50. Snart 100! GO GO GO GO!

Jag ska nu fira mig själv med en cigg och en låt!









Grattis till min BFF!

Min BFF och älskade, Miss Sara Selberg, har tagit examen!!

Grattis grattis grattis till min kära vän.

Snart kommer du till mig. Det är nu livet börjar käresta!

Pepp pepp!

Nedan med bästa Miss Farbror Barbro! Kärlek!


Jag är nu officiellt en manshatare!

Igår blev en tjej i 20 års åldern våldtagen 100 m från min lägenhet. Under pistolhot. Klockan 16 på eftermiddagen. I ett fint och trevligt bostadsområde. Gärningsmannen är borta. Tjejen ligger på sjukhus.

Jag är pissed off. Jag är arg för att jävla psykomän där ute med maktbegär och seriösa fel på den där jävla y-kromosomen går omkring och våldtar tjejer och spöar på andra snubbar som att det vore den mest naturliga saken i världen. Jag är så jävla pissed off för att denna händelse har gjort mig livrädd att ta mig ut och springa min löprunda eftersom detta hände där jag brukar springa. Jag är pissed off för att en jävla psykovåldtäktsman med vapen hindrar mig från att leva mitt liv och från att göra det jag vill göra. För att jag som människa känner mig begränsad i vad jag kan göra och hur jag kan leva.

Jag är så jävla less på detta jävla skit samhälle. Alla snubbar säger att dom är för jämställdhet men ingen av dom gör nåt för att tjejer ska slippa vara livrädda så fort dom går utanför dörren. I morse exempelvis blev jag avklädd med blicken av tre medelåldersmän som stod en meter ifrån mig och slickade sig om läpparna. Dom hade lika gärna kunnat dra fram snasen och dragit en runk mitt framför mig och i ärlighetens namn hade jag inte ens blivit förvånad. Som tjej blir man tillslut så jävla van att endast och uteslutande vara ett objekt att man inte längre reflekterar över den skit man blir utsatt för. 

Snälla snälla snubbar/pojkar/män/dudes var rädd om alla tjejer där ute. Följ med oss till taxin, prata med oss i telefon när vi går hem själv, stoppa sexuella trakasserier om ni ser det  och håll koll på oss. Snälla snälla snälla.

Det är vi väl ändå värda? Och då ska jag sluta vara så arg på er och hata er.


Dagens sista: Well put the pistol to your head and empty the clip, pop nigga!

Dagens sista får bli Timbaland med Kill yourself. 

Go go go. Passar alltid en arg dag.

If you got love for me, I got love for you.



I love you, I love you, I love you

Plötsligt fick jag en sådan lust att gråta.

Jag fick för mig att jag inte är älskvärd. Och ändå är jag mer älskvärd nu än vad jag var förut. Det fick mig att inse hur icke älskvärd jag en gång har varit.

Eller så vill jag bara lipa för att jag måste städa. Det tar sannerligen livsglädjen ifrån mig.

Och mina händer stinker vitlök. Sånt gör mig definitivt ledsen. 

Kommer du snart? Jag saknar dig så!

Jordens undergång.

Igår brann det någonstans. Så det blev strömavbrott. Och internet funkade inte heller. Så jag satt ensam i mörkret och gjorde absolut ingenting och insåg att det var precis så det skulle vara vid jordens undergång där jag var det enda överlevande. Det hela var gravt sorgligt. 

Idag har det varit en ganska tråkig dag på jobbet. Jag har varit irriterad och saker och ting har blivit fel. Kanske för att jag har haft på mig en alldeles för liten bh hela dagen.

Kanske är det även dags att styra upp min ungkarlslya och slänga alla döda blommor, plocka upp alla kläder från golvet, städa toaletten och dammsuga? Men fy vad det är trist.

RSS 2.0