Den icke försvarbara rasismen.

Alltså vi människor, Homo Sapiens Sapiens, är ju drygt 195 000 år gamla och härstammar från Afrika enligt flertalet teorier. Coolt tycker jag. Men sen slog det mig! Fatta var nedslående det faktumet är för alla rasister där ute. Att vår "ras" liksom härstammar från Afrika. En världsdel som typ uteslutande består av människor som rasisterna har valt att hata p.g.a. hudfärg. Hur är det liksom försvarbart? Jag förstår ju att Ku Klux Klan på något vis har gått runt det hela eftersom dom är en "kristen" organisation och följer bibel och enligt bibeln så är ju jorden endast 6000 år gammal och vi skapades av Gud. Men resterande del av rasisterna då? Hur tänker dom? Låtsas dom helt enkelt inte om det hela i hopp om att ingen ska märka bluffen? Eller hävdar dom att del hela inte stämmer, likt nazisterna som menar att förintelsen aldrig har ägt rum? Jag vet ju att förnekelsen är stark, men att förneka vårt ursprung är väl ändå att ta i? Lite väl magstarkt.

Undra vad Sverige Demokraterna säger om det hela? Eller Nationalsocialistisk front? Eller Bevara Sverige Svenskt? Undra hur det känns för dom? Det måste ju fasiken vara djävulskt nedslående. Liksom tro på en vit överhet och så visar det sig att våra anfäder liksom kommer från Afrika. Och att rasen fanns där drygt 50 000 år innan den existerade i övriga världen. Fan vad nedslående.

Fast mest visar det ju på att rasister är okunniga idioter och inte kan ett skit om ursprung, världshistora eller DNA. Det tycker inte jag är ett dugg nedslående.


Kommentarer
Postat av: Gustav

du berör ett intressant ämne. du skriver med en modern klang men lyckas ändå hålla dig till det svenska språkets grammatiska regler. tyvärr saknar du djup i din analys och jag ser inga förankrade stöd till ditt resonemang. därför har jag valt att sätta betyg; G- ... ja hanna bindesträcket står för ett minus :)



hehe, vet inte varför jag skrev ovanstående stycke, infall?! kändes oerhört skönt iaf... å nu till det vessäntliga, innehållet...



tror du verkligen det är hudfärgen. vid det här laget har du troligtvis sett filmen blood diamond. intressant reflektion i den filmen är när den svarta mannen säger;



jag förstår varför de vita människorna beter sig som de gör på vår kontinent (refererat till diamanterna då såklart). vad jag inte förstår är hur vårat eget folk kan göra dessa hemskheter mot varandra...



hudfärgen har nog aldrig varit problemet utan oförståelsen individer emellan...

2008-11-21 @ 23:47:37
URL: http://crazywords.wordpress.com/
Postat av: Hanna

Jag har inte sett filmen.



Inlägget saknar referenser efter jag inte tycker det behövs. Min blogg. Jag får skriva vad jag vill. Vad jag ville var att håna rasisterna lite.

2008-11-22 @ 12:31:50
URL: http://hannanilsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0