Kärnfamiljen till anfall!

Fan för DN som ger Kd en massa utrymme på debattsidorna att försvara kärnfamiljen och hetrosexualiteten som helhet. Idagens artikel hävdar dessa Kd anhängare och diverse andra kristna att skilsmässor är ytterst skadliga för barn. Föräldrar bör bara skilja sig om de bråkar, fysiskt eller psykiskt. Om de inte längre älskar varandra ska de ändå vara tillsammans för barnets skull. För barnet bryr sig bara om att föräldrarna är tillsammans. Skilsmässor bidrar även till fattigdom, ohälsa och en distans till ena föräldern (oftast pappan). Det är därför av största vikt att förhindra skilsmässor i fortsättningen.

Självklart är det otroligt jobbigt för barn att se se sina föräldrar genomgå en skilsmässa. Men det är ju förjävla jobbigt för ett barn att se sina föräldrar olyckliga. Barn känner visst av hur sina föräldrar mår. Det är så typiskt kristna att hävda att det är kärnfamiljen som ska försvaras in i det sista och på så sätt fjättra människor i normen tvåsamhet som faktiskt inte passar en del. Det viktigaste för barn är att känna sig älskade. Att få synas. Att få existera. Hur ska man som förälder kunna uppfylla dessa kriterier om man är alldeles för upptagen med att vara fast i ett kasst förhållande? Sen att säga att skilsmässor leder till en distans till en förälder är ju bullshit. Det är ju föräldrarnas ansvar att upprätthålla en god relation till sitt barn även om man inte är tillsammans med den andra föräldern. Gott föräldraskap har inget med tvåsamhet att göra. Homosexuella får det ju att fungera. Många hetrosexuella får det också att fungera med god vilja. Det finns ingen anledning att leva i tvåsamhet bara för att normen säger det. Viktigt är givetvis att sätta barnen först. Annars ska man inte skaffa barn. Men det är en annan diskussion.

Sluta fyll tidningar med förlegade normer om hur vi på bästa sätt bör leva våra liv. Dessa normer är utdöda och det är upp till var och en att välja hur de vill leva sina liv. Givetvis fortfarande leva som en god medmänniska och med goda intentioner. Fram för fritt val och inte mer om att fjättra fast oss i livsstilar som inte passar en del. Livsval ska inge glädje och inte dåligt samvete om att man har gjort fel val.

Så det så.

Kommentarer
Postat av: rikard

tappade hakan själv när debattartikeln insöps - även farmor och farfar när jag körde en muntlig sammanfattning. här har vi ytterligare en förklaring varför kd ligger och skvalpar kring fyra procent.



fler utspel likt detta och de lär få plaska runt i en damm utanför mediernas bevakning. och det känns ju betryggande...

2008-07-24 @ 06:50:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0